MinnMeg for Regnskapsbyråer

Regnskapsbyråer kan få en god hjelp i driften ved å bruke vår tjeneste.

De fleste regnskapsbyråer tar regnskapet for mange ulike bedrifter og må av og til purre kunder for å få de til å legge inn sine bilag innen fristen. Noen «løser» dette ved å sende ut nyhetsbrev i nærheten av fristen, som går ut til alle kunder. Men det er ikke særlig effektivt, de forsvinner lett i mengden.

Vår løsning er særlig utviklet for dette formålet og her er eksempel på hvordan du setter det opp:

  • Legg inn de ulike fristene i skjermbildet kalt Maler. Vi har allerede laget en for Merverdiavgift for dere, hvor vi har lagt inn 10.02 og alle de andre fristene.
  • Opprett en felles gruppe for alle brukere/bedrifter som skal minnes om merverdiavgift hvert termin, kall den for eksempel MVA-gruppe.
  • Legg til brukere med navn, e-postadresse og mobilnummer og knytt de til MVA-gruppe du nettopp opprettet (hver bruker kan tilhøre flere grupper).
  • Velg Merverdiavgift fra Påminnelser (i nedtrekkslisten nede til høyre) og klikk Legg til.

Du vil nå se MVA vanlig i listen for Påminnelser. For at denne varslingen kun skal gå til dine grupper, gjør følgende:

  1. Klikk Endre.
  2. Velg varslingsgruppen du ønsker skal bli varslet, i eksempelet under ville det vært vist MVA-gruppe hvis du fulgte oppskriften over:

 

Automatisk purring

Fem dager før fristen (eller det antallet dager du ønsker), vil det sendes ut en påminnelse per e-post. Den vil se slik ut:

Som regnskapsbyrå, så kan du selv angi signatur-feltet nederst i stedet for at det står MinnMeg.no og du kan lenke til deres eget nettsted.

«Test av systemet» er navnet på Påminnelse-oppgaven, slik at i eksempelet over, så ville det stått «Merverdiavgift» om du ikke endret det til noe annet.

Ved klikk på lenken, så blir påminnelsen fjernet inntil neste frist.

Hvis brukeren ikke klikker på lenken, så vil det bli sendt ut totalt 2-3 nye e-poster de neste 3 dagene, med purring. Til slutt vil det komme en SMS (hvis du har betalt for dette, det er inkludert i Byrå-pakken).

Alle beskjedene er vennlige, ved melding 2 og 3 er det kun lagt til Purring i emne-feltet for å oppfordre sluttbrukeren. Ved et slikt automatisk system, så slipper regnskapføreren å «mase» og kunden slipper å føle på stresset ved å glemme en frist.

Utviklet fra et behov

Systemet er utviklet fra behovet til sluttbruker-bedrift, slik at det ikke er noe tvil om at det vil være nyttig for kunder av regnskapskontor. Det er kun regnskapskontoret som betaler avgiften og man kan ha ganske mange kunder per konto og dette kan selvsagt også utvides utover våre ferdige pakker.

Frister for regnskap

Fra kontrollpanelet ditt, så kan du bare velge MVA og deretter Legg til for å bli varslet om alle fristene for MVA. Dette er spesialregler, siden f.eks. 3. termin forfaller på annen tid enn andre. Derfor har vi laget det slik at du slipper tenke på dette og du vil bli varslet nøyaktig.

Merverdiavgift

Det er normalt 6 terminer per år, men man kan søke om å få færre. Dette er hovedregelen:

1. termin: 10.april (januar-februar)
2. termin: 10. juni (mars-april)
3. termin: 31. august (mai-juni)
4. termin: 10. oktober (juli-august)
5. termin: 10. desember (september-oktober)
6. termin: 10. februar (november-desember)

Innbetaling av arbeidsgiveravgift

1. termin: 15. mars
2. termin: 15. mai
3. termin: 15. juli
4. termin: 15. september
5. termin: 15. november
6. termin: 15. januar

A-melding

Skal leveres innen den 6. i hver måned, hele året. Også nullmelding skal leveres til Altinn.

MinnMeg.no – Oppgavevarsling

Norsk skybasert tjeneste som varsler og purrer deg automatisk om kommende frister.